Bloem& Blog

BLOEM& BLOG

Welkom bij de blog van BLOEM&
Blog

BLOEM&

BLOG

Blog 1

Okee daar gaan we dan.. Februari, 2019
Girl Hat

Mijn aller eerste blog! Tips opgezocht check, lettertype ingesteld check, muziek opgezet check, kop thee gezet check.

Alle ingrediënten zijn aanwezig en GO!

Heerlijk hoeveel voorbereiding een mens kan nemen om te beginnen aan een leuk idee.

Ik zal me eerste even voorstellen; Ik ben Bodine Kooistra, 30 jaar, wonend in Alkmaar met mijn lieve vriendje Keith en onze kat Sjaak. Naast mijn liefde voor bloemen en al het creatieve wat daar bij komt kijken vind ik het heerlijk om te schilderen (veel te lang niet meer gedaan).

Sinds 22 Februari Mede eigenaar samen met Maureen van een te gekke bloemenzaak in Schagen, genaamd BLOEM&. Al 12 jaar ervaring in de bloemenbranche, een Niveau 4 diploma in arrangeur/ vormgever bloem. En dan te bedenken dat ik na mijn middelbare school eerst de hogere hotel school voor een jaar uitgeprobeerd heb en toen bedacht dat ik liever de economische kant op wilde. Maar mijn lieve moeder zei toch wel heel lief dat ik beter iets met mijn handen kon gaan doen.

Ik kan nu alleen maar zeggen “bedankt mam”.

Door de jaren heen bij veel inspirerende en leerzame bedrijven gewerkt. Toch wel eens spijt dat ik niet eens verder weg in het land of Europa of zelfs over de wereld ben gaan werken of “stagelopen”. Dat lijkt me nog steeds wel een gave leerzame ervaring! Maar al mijn liefde en energie gaat op dit moment toch wel het liefst naar mijn eigen winkeltje!

Wat een stap! Wat een overwinning.

En dit alles had ik zeker niet gekund zonder het aanmoedigend advies van een paar lieve mensen. Er komt namelijk toch wel een heel hoop bij kijken zo’n eigen zaak. Veel cursussen bezocht, internet sites afgestruind en informatie ingewonnen en toch heeft de volgende zin mij over de streep gehaald.

“Wat nou als je het niet doet?, zal je jezelf dan later afvragen wat nou als ik het wel gedaan had…”

En zo begon het avontuur, samen met Maureen sparren, gesprekken voeren met overname partijen, met ouders en vriendjes, vrienden en collega’s. En voor je het weet sta je bij de Kamer van koophandel. Wel is waar in Leeuwarden (agenda dingetje) maar wel op tijd voor de afgesproken datum. De sleutel overhandigen en het pand eens grondig onder de loep nemen, verven en opnieuw inrichten.

Na een weekend hardwerken gingen wij 28 Februari 2018 voor het eerst open. Wat een lieve enthousiaste en fantastische reacties. Toch was het wel even onze draai vinden, wij namen namelijk een pand over waar een andere bloemist 2,5 jaar gevestigd was. Wel is waar de bloemist waar ik 2,5 jaar bij in de winkel gestaan had, maar wel een bloemist met hele andere werkwijze en andere verkooptechnieken.

Dus voor ons een nieuw begin. De zomer was natuurlijk slopend dit jaar. Veel te warm en veel te lang! Maar ook daar leren wij onwijs van. Na een geweldige kerst periode kunnen wij toch wel zeggen dat we op een hele goede weg zitten.


Kerst 2018

Fotografie April 2019
Boeketten

Trends: Een kijkje in onze winkel

.

Maureen

Maureen

Bodine

Bodine

Bodine

Ons nieuwe logo


Inspiratie

Jeans

Jeans

Boeket3

Boeket4


Volg Ons


SUBSCRIBE

Join my mailing list to receive updates on the latest blog posts and other things.